„Ден на нашите възможности“, се проведе, във Враца

„Ден на нашите възможности“, се проведе, във Враца

Кметът Калин Каменов бе гост на събитието „Ден на нашите възможности“, организирано от Сдружение „Зорница“ и подкрепено от Национална гражданска инициатива 7000, чиято цел е да събере подписи, в подкрепа на Закон за физическите лица и мерките за подкрепа, съобщиха от Пресцентъра на Община Враца.

Новата законова уредба има за цел гарантиране равенството на всички пред закона, да отмени запрещението, като ограничаване възможността за упражняване на права и дава възможност за въвеждане на нов правен инструмент – подкрепено вземане на решение, чрез който хората с увреждания да могат да упражняват своите права.

Кметът поздрави организаторите и участниците, заявявайки, че в негово лице винаги имат добър партньор. „Всеки човек има право да се изявява, да твори и да показва своите умения. Това, което вие правите, е достойно за уважение и заслужава подкрепа от обществото. Силата на вашия труд, упоритостта и вярата, ни помагат да бъдем по-добри“, каза още в своето приветствие Калин Каменов.

В „Ден на нашите възможности“ бяха представени 5 ателиета по интереси – приложни изкуства, работа с природни материали, рисуване и моделиране, „аз пея и свиря“ и кулинарно ателие.
В проявата се включиха младежи и лица със затруднения, потребители и персонал от социалните услуги, медии, студенти от специалност „Трудотерапия“ от филиал „Проф. д-р Иван Митев“, към Медицински университет – София, граждани.

В 10 града в страната са проведени събития, подкрепящи Националната гражданска инициатива 7000 и Враца е един от тях.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder