Пробив – отпаднаха текстове, срещу които превозвачите ни протестираха

Пробив – отпаднаха текстове, срещу които превозвачите ни протестираха

Гласуването на някои от най-спорните текстове е в желаната посока от българските превозвачи.

Част от текстовете, срещу които българските превозвачи протестираха, отпаднаха. Т. нар. пакет „Макрон“ беше гласуван от комисията по транспорт, в Европарламента, съобщиха btvnovinite.bg.

По-рано българските превозвачи заявиха, че ще организират референдум за излизане от Европейския съюз, в случай, че предложенията за промени бъдат приети.

Гласуването на някои от най-спорните текстове е в желаната от превозвачите посока. Като напр. – шофьорите имат право да нощуват в камионите, ако са на паркинг, с минимални задължителни условия и не е задължително да са в хотел.

Наложително е да се прибират веднъж месечно, но не задължително на адреса, на който са регистрирани. Статутът им ще се разграничава от този на другите командировани работници.
Това са част от гласуваните промени в пакет „Мобилност“.

Не съм съгласен с тезата, че сме победили президента Макрон, защото когато той беше тук имахме среща до 2.30 сутринта, и с Меркел сме обсъждали тази тема, и сме обсъждали довод по довод какво ни притеснява и какви загуби ще понесем. Така, че нито е повод за фанфари, нито да викаме победа. Напротив, това е един пример, че с диалог можем да постигаме успехи. И се надявам и така да продължим напред”, заяви премиерът Бойко Борисов.

След заседанието на комисията, където днес бях заместващ, законът на Макрон бе разбит на парчета. Остава възможността да се почива в кабината, при липсата на определени и сертифицирани паркинги. Почивката след 21 дни остава, но никъде не се казва мястото, където тя трябва да бъде извършена. Най-голямата победа, която постигнахме е, че директивата за командироване няма да се отнася за транспортните работници“, съобщи евродепутатът Ангел Джамбазки.

Предстои транспорнтният министър Ивайло Московски да защити българските превозвачи и пред колегите си, в Люксембург, на съвета на министрите.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder