Деца от Берковица се запознаха с работата на местното Районно полицейско управление

Деца от Берковица се запознаха с работата на местното Районно полицейско управление

Доброволците от берковските Детски полицейски управления на Първо ОУ „Н. Й. Вапцаров“, Второ ОУ „Хр. Смирненски“ и Трето ОУ „Ив. Вазов“, в началото на месеца, се запознаха с работата на местното Районно полицейско управление, обявиха от общината.

Учениците разгледаха оперативната дежурна част на РУ-Берковица, в която се получават сигнали за нарушения на обществения ред, инциденти и престъпления, за териториите на 2 Районни управления – в Берковица и Вършец.
Дежурните полицейски служители запознаха доброволците със сигналите, свързани с престъпления с деца, които отработват.
Инспектор Пламен Панайотов разясни какви са функциите и каква е работата на инспекторите от детска педагогическа стая, както и при какви условия и ред непълнолетните получават полицейска закрила. Децата разгледаха помещението за полицейска закрила на деца и помещенията за арест на непълнолетни и пълнолетни и научиха кога полицейските органи имат право да задържат лица.

Голям интерес в учениците предизвика дейността на служителите от Пътен контрол.
Инспектор Богдан Цветков показа на децата униформата на пътните полицаи и използваните от тях помощни и техническите средства за залавяне на нарушителите на пътя. Служители от Охранителна полиция запознаха посетителите с различните видове оръжия, както и с помощните средства за борба с нарушителите на обществения ред.
През седмицата доброволците посетиха Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в община Берковица и Дирекция „Социално подпомагане“, където им бе представена дейността на Отдел „Закрила на детето“.

Те раздаваха на водачите на МПС брошури със съвети за безопасно движение и присъстваха на провеждащия се в града под Ком Международен детски фестивал „Лачени обувки“.


Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder