Пловдивският фолклорен ансамбъл „Тракия“, в Белоградчик

Пловдивският фолклорен ансамбъл „Тракия“, в Белоградчик

Препълненият салон в НЧ „Развитие – 1893г.“, в Белоградчик, имаше удоволствието да посрещне ансамбъл „Тракия“ – Пловдив, съобщиха от Пресцентъра на Община Белоградчик.

Интересът беше огромен, а зрителите – любители на българския фолклор, сякаш предусещаха богатия спектакъл, който предстои да им се разкрие.
Той се реализира по проект на Фолклорен ансамбъл „Тракия“ – „Земятя на Орфей“, съвместно с Народно читалище „Развитие – 1893г.“ – Белоградчик и с финансовата подкрепа на „Културна програма за българското председателството на Съвета на Европейския съюз – 2018“ и Национален фонд „Култура“.

В продължение на 90 минути – танцьори, певци и музиканти демонстрираха магията на своето високо художествено майсторство. Въодушевените зрители бяха притаили дъх, гледаха и сякаш не вярваха на очите си. Те бяха запленени от артистичната хореография, разнообразието и багрите на костюмите, високия професионализъм в танците и песните. Спектакълът, включващ творби на всички етнографски фолклорни области, е една приказна хармония.

Краят му бе посрещнат с бурни аплодисменти, развълнуваните зрители не пестеха своите суперлативи, бързаха да благодарят и изкажат най-добри пожелания, както на професор д-р Даниела Дженева – директор на ансамбъла, така и на самите изпълнители. А сред най-честите отзиви се чуваше: „Да сте живи и здрави и много успехи! Напълнихте ни очите, сърцата и душите!“

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder