Топ вести
22.10.2018 - „Системата ни убива“ протестира за последно във Видин (Новините на Видин Вест)
22.10.2018 - Техници със специалност „радио и телевизия“поддържат изправността на медицинската техника във Видинската болница „Света Петка”
22.10.2018 - Бившия директор на Областната дирекция „Земеделие“-Видин Николай Тодоров с ефективна присъда
22.10.2018 - Позитивните нагласи  спрямо ЕС продължават да доминират
22.10.2018 - Хванаха 23-годишен от Ново село да отглежда трева
22.10.2018 - Мъж пострада след като бе притиснат от трактор
22.10.2018 - Мъж от Дунавци, седнал зад волана след употреба на алкохол, бил задържан
22.10.2018 - Задържан е 23-годишен видинчанин за шофиране след употреба на кокаин
21.10.2018 - Рекорден брой състезатели в раликрос „Видин 2018“ (СНИМКИ)
21.10.2018 - Посоки Северозапад: След 12 години 60% от България ще е безлюдна. Къде ще е тогава Видинско?
Осъществяване на първо работно посещение за представителите на целевата група на Фондация за регионално развитие по проект „Шанс за развитие“

Осъществяване на първо работно посещение за представителите на целевата група на Фондация за регионално развитие по проект „Шанс за развитие“

На 5 и 6 юни 2018 г. 40 безработни и търсещи работа лица от област Видин осъществиха работно посещение в Румъния. Заявилите участие представители на целевата група на проект „Шанс за развитие“ в първото работно посещение, организирано от Фондация за регионално развитие, посетиха социално икономически структури и предприятия в Румъния с цел усвояване на предприемачески умения, срещи с потенциални работодатели и обмен на опит.

На 5 юни лицата, които взеха участие в събитието, имаха възможността да посетят фабриката за хляб Моара Калафатулуй в гр. Калафат. Служители на фабриката представиха на посетителите информация за това как е стартирала дейността на фирмата, откъде са получили финансиране за дейността и др. На присъстващите бяха представени възможностите за кариера и сътрудничество с производителя.

На 6 юни участниците преминаха полудневен курс по предприемачество, който се проведе в Университета в Крайова. Посетителите бяха запознати с възможностите за стартиране на бизнес чрез обмяна на опит и добри практики между страните.

Инициативата е част от проект „Шанс за развитие“, изпълняван от университета в Крайова, в партньорство със стопанската академия „Д.А.Ценов“ – гр. Свищов и Фондация за регионално развитие.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на програма „Интеррег V-A Румъния-България“ и националните бюджети на България и Румъния.

Сподели в социалните мрежи:
Тагове:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder