ГДБОП и френските им колеги прекратиха дейността на група за трафик на хора

ГДБОП и френските им колеги прекратиха дейността на група за трафик на хора

Служители от отдел „Трансгранична престъпност“ на ГДБОП, сектор „Трафик на хора“ и френските им колеги разбиха организирана престъпна група, занимаваща се с набиране, транспорт и експлоатация на хора за сексуални услуги, съобщиха news.bg.

През 2016 г. започват съвместните полицейски действия, когато във Франция стартира разследване относно участие в организирана престъпна група, сексуални престъпления и трафик на хора. В България са осъществявани проверки за трафик на хора, с цел сексуална експлоатация и организиране на престъпна група.

В хода на двустранното партньорство, по случая е осъществен значителен обмен на информация и са установени 19 участници в организираното престъпно сдружение, а също и 30 жени, експлоатирани сексуално в различни райони на френската столица.

Преди няколко дни, след координиране, групата е неутрализирана, като при съгласувани действия, в двете страни, са заловени общо 17 души. 11 от тях във Франция, съпричастни към престъпното деяние.

С участие на служители на ГДБОП, във Варна, Добрич, Силистра, Търговище и Шумен са задържани шестима, а сред тях и лидерът на групата. Има издадена Европейска заповед за ареста им, от френските съдебни власти и вече са започнали процедури за тяхното изпълнение.

Работата по изясняване на престъпната дейност на организираната група продължава. В рамките на операцията е установен и се издирва и още един участник, за когото от Франция е издадена Европейска заповед за арест.

Eкип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder