Почистване на крайбрежната ивица и крепостната система на крепостта „Баба Вида“

Почистване на крайбрежната ивица и крепостната система на крепостта „Баба Вида“

По искане на областния управител бе взета проба за микробиологичен анализ, от водите на река Дунав, край крепостта „Баба Вида“, съобщиха от Областна администрация.

Поради големия обществен интерес, Областният управител на Видин изиска от Регионална здравна инспекция – Видин, да се вземе проба за микробиологичен анализ, от повърхностните води на река Дунав.
Днес, експерти от инспекцията и директорът на РЗИ, в присъствието на областния управител, взеха проба от водите на река Дунав, в района на крепостта „Баба Вида“. А резултатите от анализа ще се очаква да бъдат готови следващата седмица.

Предстои цялостно почистване на крайбрежната ивица и привеждането ѝ в приветливо място за отдих и почивка на гражданите и гостите на Видин“, съобщи Албена Георгиева. „Ще бъде премахната растителността по заливаемата ивица, в района между крепостта „Баба Вида“ и паметника на Свободата. Допълнително ще бъдат насипани и над 50 тона пясък“, обяви Георгиева.

Областният управител направи уточнение, че ще бъдат поставени и кошчета за отпадъци.
На 29 юни отбелязваме Деня на река Дунав. Чрез различни инициативи, хората, живеещи по поречието на реката, привличат вниманието към нейното значение и опазването й“, припомни Албена Георгиева. „Нека заедно покажем своята активност, грижа и любов към река Дунав“, каза тя.
Като областен управител, ще положа всички необходими усилия, крайбрежната ивица да бъде едно красиво място, с което видинчани се гордеят, за да се обърнем наистина с лице към река Дунав така, както често си говорим и си пожелаваме“, допълни категорично Албена Георгиева.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder