Aло, ало! Измамниците нападнаха възрастните хора във Видин (Темите – сезон 5)

Aло, ало! Измамниците нападнаха възрастните хора във Видин (Темите – сезон 5)

Над 30 опита за телефонни измами за последните седмици в града. Полицията се притеснява, че много хора се притесняват да се подадат сигнал.

Нова схема на Ало-измамниците! Наглеците вербуват възрастни хора, които вече са изпържили с пари, за да прибират парите от други възрастни и безпомощни баби. Такъв е разказът на една 73-годишна жена, която онзи ден беше заловена, минути след като прибрала 1000 лева от баба Машка, от Видин.

6 -ти юни, малко след 12 часа! Телефонът на баба Машка звъни, отсреща жената чува мъжки глас, който я псува и заплашва. След заплахите от мъжа, жена, представяйки се за Елена Георгиева, позвънява и предлага помощ за достойни старини, срещу 1000лв, разказва баба Машка.
Така 82 годишната жена, решава да събере спестяванията си и да ги остави, по указание, под пейката пред блока. Докато жената изпълнява указанията, съседката ѝ, от горния етаж, вижда всичко и звъни в полицията. Минути по-късно се задава Роза, отново възрастна жена – 73- годишна. Нейната задача е да вземе парите и да ги занесе на „Ало мошениците“. Полицията залавя 73-годишната Роза, минути след като взима плика с парите на Машка. Оказва се, обаче, че органите на реда я следят от седмица. Роза също била измамена с хиляда лева, но измамниците не спират до тук. Започват заплахи и закани за убийство, в случай, че възрастната жена не се превърне в муле. Същата съдба очаквала и Машка, ако полицията не пресякла схемата.
По случая работи и прокуратурата, а само за последната седмица – над 30 човека са получили телефонни обаждания от измамници . Затова полицията апелира!

Старши комисар Петър Коцин – директор на ОДМВР Видин
„Имаме зачестяване на телефонните измами. Основно се свързват с възрастни хора! Ние сме взели всички необходими мерки за да предотвратим тези измами. И нека хората знаят, че полицията не търси по никакъв начин финансово съдействие от хората за предотвратяване на измамите“.

Вижте още в репортажа.

Автор: Калин Иванов

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder