Хванаха пиян и надрусан шофьор на ученически автобус

Хванаха пиян и надрусан шофьор на ученически автобус

Полицията във Варна арестува шофьор на автобус, превозващ ученици. При проверката станало ясно, че мъжът е употребил алкохол и наркотици.

41-годишният шофьор е задържан, сутринта, на 10 юни, след като при задължителна проверка на автобуса, потеглящ на ученическа екскурзия, се установява, че мъжът е употребил алкохол.
Пробата с дрегер показала 1,27 промила алкохол, в издишания въздух, съобщават news.bg.

При направените допълнителни тестове, по-късно, се констатира, че освен алкохол, мъжът е употребил и наркотици.

Автобусът бил собственост на частна компания, която била наета за превоза на учениците, по време на екскурзията.

41-годишният водач на автобуса е задържан за срок до 24 часа.

От Районна прокуратура работят по случая.
Училището организира екскурзии по наредба, като изисква документи. Това означава, че ние можем да контролираме единствено документално нещата. Имаме лиценза на туроператора, лиценза на транспортната фирма. Знаем документално годините на автобуса, който превозва децата и правоспособността на шофьора. Дотук се свеждат и нашите компетенции”, обясни директорът на училище „Васил Априлов”, Албена Комитова.

Проверката на водача открила забранените вещества, минути преди автобусът с учениците да тръгне на екскурзия.

Автобусът трябвало да отпътува с 35 деца – от първи до трети клас. Независимо от инцидента, децата тръгнали на екскурзията, с друг шофьор, продължават програмата си и се очаква да се приберат в края на седмицата.

От Районната прокуратура работят по този случай. Оказва се, че шофьорът е с 14 предишни провинения, две от тях са за шофиране в нетрезво състояние. От полицията не разкриват подробности дали рейсът е на самата фирма „Алина тур“, или фирмата е наела чужд автобус.

Преди от Регионалното управление по образованието да дадем разрешение за пътуване на ученически автобус, трябва да съобразим изискванията на четири закона и две наредби”, коментира още шефът на Регионалното управление по образованието, във Варна, Венцислава Генова.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder