Майките на деца с увреждания – Кой отряза главата на Бисер Петков?

Майките на деца с увреждания – Кой отряза главата на Бисер Петков?

Протестиращите пред НС са категорични, че целта им не е била оставката на социалния министър.

Майките на деца с увреждания, които протестират пред парламента, обявиха, че целта им не е била оставката на министър Бисер Петков. Той, според тях, е бил един от малкото министри, с когото са имали ползотворен диалог, съобщават bTv.

Тази оставка е най-ненавременното нещо, което можеше да се случи. Кой отряза главата на министъра?”, попита Валентина Христова, майка на дете с увреждане.

Нямам идея дали е бил упражнен натиск върху него. Нашата цел не беше оставката на социалния министър, понеже вече виждахме светлинка в тунела. Бяхме донякъде почти сигурни, че този закон за личната помощ ще бъде внесен в парламента”, заяви Олга Милчалиева, друга майка на дете с увреждане.

Това е начин да се отбие топката и да се отложи във времето”, допълни още тя.

Валентина Христова потвърждава, че вчера омбудсманът Мая Манолова е провела телефонен разговор с Бисер Петков, в присъствието на майки на деца с увреждания, на който е било решено законът вече да бъде внесен в Народното събрание. Министърът е съобщил, че дава подкрепата си.

Палатковият лагер не е причината министърът да подаде оставка. Не може в последните седмици нещата да вървят толкова добре и точно на финалната права, когато законът е готов за внасяне, министърът да се откаже”, категорична е тя.

Майките са в готовност да организират и по-мащабен протест, на който ще бъде искана оставката на целия кабинет.
Бисер Петков, към момента, отказва да говори пред медиите.

Деница Сачева е спрягана като най-вероятен нов социален министър.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder