Топ вести
Борисов обсъди борбата срещу тероризма, с премиера на Израел

Борисов обсъди борбата срещу тероризма, с премиера на Израел

Премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в Ерусалим, ще се срещне със своя израелски колега Бенямин Нетаняху. След това министър-председателят има и срещи с президента на Израел Реувен Ривлин, а също така с лидера на опозицията Исаак Херцог, съобщава dnevnik.bg.

Очаква се да се обсъдят теми от взаимен интерес, както и да бъде направен преглед на двустранните отношения, включително в сферата на борбата с тероризма и сигурността, съобщиха от Министерския съвет. Това е третото по ред посещение в Израел, на Борисов.

Премиерът ще се поклони на Божи гроб, след което, заедно с водената от него делегация, ще са на аудиенция при Теофилос Трети – патриарха на Ерусалим.
Вечерта Борисов ще се срещне с представители на българската общност в Тел Авив. Там, в негова чест, ще има коктейл, тъй като премиерът има рожден ден. Николина Чакардъкова ще изнесе концерт за българската общност.

Във водената делегация от Борисов са вицепремиерът Томислав Дончев, заместник-министърът на външните работи и национален координатор по антисемитизма Георг Георгиев, министърът на образованието Красимир Вълчев и кметът на София Йорданка Фандъкова, представители на еврейското вероизповедание и на Българската православна църква.

Бенямин Нетаняху посрещна Бойко Борисов с думите „здравей, скъпи приятелю“ и поздрав за рождения му ден. Той му благодари за активната позиция на България, в защита на интересите на Израел на редица международни форуми, посочвайки, че е крайно време всички европейски лидери да разберат, че Израел е страната, която отстоява интересите на всички в световен мащаб.
Борисов благодари от името на всички българи, на Бенямин Нетаняху, че такава велика по думите му държава казва, че никога няма да забрави какво българският народ е направил за спасяването на своите евреи.
Двамата премиери обсъдиха и двустранното сътрудничество, в сферата на борбата с тероризма, високите технологии и отбраната, фармацията и туризма.

Утре премиерът ще е на посещение в Палестинската автономия.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder