Гръцки медии – Атина и Скопие се споразумяха за името Северна Македония

Гръцки медии – Атина и Скопие се споразумяха за името Северна Македония

Двете страни на крачка от исторически договор за името.

Република Северна Македония е името, за което са се договорили гръцкият и македонският премиер Алексис Ципрас и Зоран Заев, а договорът между двете страни ще бъде подписан от тях през уикенда, вероятно в събота в Преспа – на гръцка територия, съобщиха dnes.bg.

Република Северна Македония е името, за което са се договорили гръцкият и македонският премиер Алексис Ципрас и Зоран Заев, а договорът между двете страни ще бъде подписан от тях, през уикенда, вероятно в събота, в Преспа – на гръцка територия. Това съобщават гръцките медии.

Очаква се нещата да се изяснят след планирания за днес телефонен разговор между двамата премиери, за който гръцките медии обсъждат, че е ключов и вероятно ще доведе до решение.

Скопският въпрос: Една крачка преди договор“, „Днес се затваря скопският въпрос“, „Днес е ключовият телефонен разговор“, „Северна Македония договорено име“, са част от заглавията в гръцките медии, преди днешния телефонен разговор.

Ако днес бъде постигнато споразумение, според информации от Гърция, се очаква Ципрас да информира първо президента на страната, а след това и лидерите на политическите партии, за предстоящото евентуално решение.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder