Македонският президент, Георге Иванов, на посещение у нас

Македонският президент, Георге Иванов, на посещение у нас

Държавният глава на Македония идва на двудневна визита – днес и утре, по покана на президента Радев.
Посещението на македонския президент е само ден след дългоочакваното споразумение между Македония и Гърция за името на страната.

Румен Радев призова Георге Иванов да помогне за възстановяване на диалога между институциите в Македония.

Президентът Радев отправи апел към своя македонски колега да помогне за възстановяването на диалога между институциите в Македония, в настоящия критичен момент за Скопие:

С президента Иванов имахме тежък разговор. България е силно обезпокоена от ескалацията в нашата съседка от изминалия ден, от скъсването на диалога между институциите в един такъв критичен за Република Македония момент. Призовах президента Иванов да бъде не само участник, но да бъде и водач в този диалог, в институциите в Република Македония, защото това е важно условие за постигане на обявените стратегически приоритети от Република Македония, а именно членство в ЕС и в НАТО“.

От своя страна, Георге Иванов повтори позицията си, от вчера, че реализацията на целите на Македония да стане член на Европейския съюз и НАТО не трябва да е алиби за подписване на вредни договори, какъвто е този с Гърция – за името на бившата югославска република.

Македонският президент е придружаван, в България, от своята съпруга.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder