Над 2000 автобуса в страната, спират днес, заради протест

Над 2000 автобуса в страната, спират днес, заради протест

Близо 10 000 пътници, от София, ще са потърпевши.
2000 автобуса ще спрат да превозват пътници, за час и половина – между 14:00 и 15:30 часа, съобщават bTv.

Причината е спор между отделните фирми и сдружения в бранша по законопроект, чиято цел е да ги обедини.

От сдружението изчисляват, че само от Централна автогара, в София, със закъснение ще тръгнат около 200 автобуса. Ако всичките са пълни, близо 10 000 пътници ще бъдат потърпевши.

Спорният законопроект за създаване на автомобилна камара, която да обедини всички превозвачи, доведе до раздор в бранша. Търговското име „Автомобилна камара“ било запазено месеци преди внасянето на законопроекта.

Ако аз сега запазя едно име, да кажем, „Първо частно транспортно министерство“, мога ли да внеса законопроект за него”, попита Магдалена Милтенова, от Браншовия съюз за стопанска инициатива.
Защо Миролюб Столарски регистрира и после прехвърли, в един и същи ден, регистрацията на името и прехвърлянето към КРИБ? Защото някой трябваше да го направи”, каза Кръстьо Кръстев.

Доколкото знам, вие трябва да защитавате интересите на бизнеса, на реалния бизнес, а не на хората, които се явяват като аз, чичо и вуйчо”, заяви Миролюб Столарски, от Асоциацията на сдруженията в автомобилния транспорт.

Според протестиращите законопроектът е изцяло лобистки и не отговаря на нуждите на бранша.
Те са на мнение, че промените само ще задълбочат корупцията в сектора. В протеста на автобусните превозвачи ще се включат фирми, които пътуват по междуградски линии.

Автобусите ще тръгват по курсовете си, но с час и половина закъснение. В стачката ще участват превозвачи от всички големи градове.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder