Собственици на малки бензиностанции, срещу закона за горивата

Собственици на малки бензиностанции, срещу закона за горивата

Собственици на малки бензиностанции излизат на протест, на 26 юни, пред Народното събрание, съобщават 24chasa.

Те недоволстват срещу проектозакона за търговията с нефтопродукти и горива. Ще има протестни шествия на автоцистерни – през „Ботевградско шосе“, „Цариградско шосе“ и Владая.

Сдружението на превозвачите и Сдружението на малките търговци на гориво, решиха, на среща във Велико Търново, че в случай, че протестът в София не даде резултат, ще последва лавина от протести, със затваряне на входно-изходните пътища за областните градове.

Този закон ще доведе до фалит близо 400 малки бензиностанции, които държат 50 на сто от пазара на горива, в България. Според текстовете, малките обекти са приравнени с големите вериги, с гаранции от 200 до 500 000 лв. и установен капитал от 3 млн. лв. Това е една бариера за малките и средни фирми, които не могат да си увеличат капитала на 3 милиона лв. Нашите фирми купуват гориво с платен акциз и ДДС“, заяви Николай Николов, председателят на сдружението.

Законът довежда до нелоялна конкуренция, като ще лиши малките населени места от бензиностанции, предполагат от бранша, опасенията си.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder