Филиалът на Русенския университет, във Видин, с предложение за магистърски програми!

Филиалът на Русенския университет, във Видин, с предложение за магистърски програми!

Пет магистърски програми ще могат да се изучават във видинския филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев“, от учебната 2018/2019 година.
Това бе съобщено в Регионалното управление на образованието, на пресконференция. В нея участваха началникът на РУО Веселка Асенова, кметът на Община Видин Огнян Ценков, както и административният директор на филиала Момчил Станков, съобщиха от Общината.

Магистърските програми са предназначени за квалификация на учители в средното образование, както и за завършили педагогически специалности, степен бакалавър. Веселка Асенова обясни, че образованието е сред приоритетите на правителството. „Всички ние искаме нашите деца да получават все по-добра подготовка. Затова учителите, които имат все още какво да учат, в сферата на образованието, трябва непрекъснато да повишават своята квалификация“ – уведоми тя.

Административният директор на филиала представи магистърските програми, а те са: Информатика и информационни технологии в образованието; Методика на обучението по математика; Лингводидактика в прогимназиалния етап (английски език); Информационни технологии в обучението по математика и информатика; Съвременна българистика и образование.
Той обясни, че обученията ще бъдат модулни и ще са съобразени с възможностите на желаещите да се включат в тях. Ще има редовна и задочна форма на обучение.

Считам, че предоставянето на възможност за обучение, в магистърска степен, в тези пет специалности е още една важна придобивка за нашия регион. След като подписахме заедно с вас и с проф. дтн Христо Белоев – ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев”, в началото на годината, тристранен меморандум за сътрудничество и създадохме образователен Алианс за университетско-училищно партньорство, ние продължаваме да изпълняваме целите, които си поставихме тогава – за развитие на образователния, културния, социалния и дори икономическия потенциал на региона“ – съобщи кметът на Община Видин. Той допълни, че кадрите, които ще се обучават във филиала на Русенския университет и дипломите, които ще получат, ще бъдат в съответствие с изискванията на длъжностите, които ще заемат впоследствие. Придобиването на магистърска степен, в тези пет специалности, в сферата на педагогиката ще подпомогне не само учителите, но и много служители в администрациите, за които се изисква педагогическо образование и образователна степен магистър.

По време на пресконференцията, стана ясно, че интересът към филиала на Русенския университет нараства и много студенти от Видин, обучаващи се в други висши учебни заведения , са се прехвърлили в него.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder