И кметът на Видин забрани, за поредно лято, къпането в Дунав

И кметът на Видин забрани, за поредно лято, къпането в Дунав

И кметът на Община Видин разпореди забрана за ползване на водни площ, през летния сезон, съобщиха от Общината.

Заповедта е издадена на 18 юни, на основание Закона за местното самоуправление и местната администрация, във връзка с Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи, както и Заповед на областния управител на Видин.

С нея през летния сезон на тази година се забранява ползването на водните площи на плажовете – в гр. Дунавци, селата Антимово, Гомотарци, Кошава, Сланотрън, Кутово, Ботево и Цар Симеоново, по поречието на р. Дунав, както и водните площи, намиращи се на територията на населените места от Община Видин. Причината е, че те не отговарят на изискванията на Наредбата и не са обезопасени. Целта е да се предотврати възникването на инциденти, застрашаващи здравето и живота на хората.

На кметовете и кметските наместници на населените места е разпоредено да обявят заповедта на подходящо място с публичен достъп, както и да поставят съответните обезопасителни знаци.

Със заповедта са запознати Басейнова дирекция „Дунавски район” – гр. Плевен, Регионалната здравна инспекция, Областния съвет на Българския червен кръст и Регионалното управление на образованието във Видин, директорите на детските градини и училищата.
Документът е публикуван в интернет страницата на Община Видин.
(http://vidin.bg/wp-content/uploads/2018/06/zapoved_vodni.doc)

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder