Изтеглят от пазара 1 млн. яйца, заради птичи грип

Изтеглят от пазара 1 млн. яйца, заради птичи грип

Спешно се изтеглят от търговската мрежа около 1,1 милиона яйца, от ферма за кокошки в добричкото село Дончево, заради установен птичи грип, предадоха bTv.

Били са разпространени в магазини, в цялата страна, като магазините и складовете са установени, информира д-р Райна Иванова. Номерата на партидите заразени яйца, които са били предназначени за изтегляне и чийто код е върху черупките, са 2BG08001 и 3BG08001, а опаковките са маркирани с номер 0819001.

Консумирането на яйца и месо от заразените птици не е вредно за човешкото здраве, но се изтеглят от пазара, за да бъде ограничена заразата.
Агенцията по безопасност на храните е възбранила и изтеглила от пазара над 1 041 220 броя яйца, за консумация, които ще се насочват за унищожение.

Навсякъде в страната се вземат превантивни мерки, изтъкна още д-р Иванова.
Умъртвяването на птиците, от фермата, по хуманен начин вече е започнало и става поетапно, за да не се разпространи заболяването.

От Агенцията по безопасност на храните успокояват, че се наблюдават и всички птицеферми, които се намират в съседство на тази, в която е избухнала заразата.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder