Топ вести
Зам.-министър Росица Димитрова подаде оставка, Борисов я прие

Зам.-министър Росица Димитрова подаде оставка, Борисов я прие

След скандалното си пътуване до Ню Йорк, САЩ, за 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова подаде оставка. Това стана ясно от съобщение на Министерския съвет.

Премиерът Бойко Борисов я е приел.

А причината за оставката – „създалата се обществена чувствителност“, във връзка с пътуването и високата цена на билета дотам и решаването за това, в последния възможен момент. Зам.-министър Росица Димитрова смята, че е била „сготвена“.

Част от общественото недоволство произлезе от факта, че ведомството на Димитрова е платило над 16 хил. лв. за самолетни билети, само за една командировка.

След разследване за стойността на командировка на зам.-министър и експерт от социалното министерство, от ведомството изпратиха обяснение до медиите.

Разходите за командировката на заместник-министър Димитрова, са за сметка на Министерството на труда и социалната политика и са на обща стойност 8980 лв. В тази сума, освен цената на билета, влизат дневни за 6 дни, разходи за вътрешен транспорт и застраховка“, посочва съобщението на МТСП.

От друга страна, по-сериозната причина за критиките, отправени към Димитрова, е фактът, че тя отива да сподели българските постижения в областта на правата на хора с увреждания, докато в същото време родители на деца с увреждания отявлено протестират в страната.


Eкип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder