Конфликт за паркомясто. Кой контролира стикерите за коли на хора с увреждания?

Конфликт за паркомясто. Кой контролира стикерите за коли на хора с увреждания?

От Центъра за градска мобилност признават, че са чести случаите, при които трети лица ползват стикерите за паркиране.

Спор за паркомясто, предназначено за хора с увреждания, предизвика възмущение в социалните мрежи.

Колелата за Владимир Гюров са буквално това, което го движи в живота, от 18 години. Шофира от 10. От толкова са време са и неговите грижи – ще намери ли къде да паркира. По думите му, снощи вечерта, в центъра на столицата млада жена, паркирала на място, предназначено за хора с увреждания.

Опитах се учтиво да помоля да спра на това място, на което получих отрицателен отговор, с ехидна усмивка. След като видя, че съм настоятелен, бръкна в колата, извади стикера и го постави на прозореца”, разказва Гюров.

След което, Владимир подава сигнал на 112. Пристигат полицаи и понеже момичето го няма в колата, е съставен протокол и следва проверка.
14 хиляди е общият брой на стикерите, в столицата, дадени от Центъра за градска мобилност. 156 са иззети от началото на тази година, 66 са били ползвани от трети лица, без те да имат това право.

Късно вечерта не се контролира от Центъра за градска мобилност, но пък и лицата с увреждания също могат да паркират навсякъде”, посочва директорът на ЦГМ Румяна Милова.

От Центъра признават, че са чести случаите, при които трети лица ползват стикерите за паркиране, предназначени за хора с увреждания. Отказват да дадат информация дали въпросната дама притежава такъв талон с мотива, че информацията е част от личните й данни.

След бурна реакция в социалната мрежа „Фейсбук“, момичето пратило покана за приятелство на Владимир.

Kогато иде реч за морал и човещина, това е единственото нещо, което аз не мога да преглътна”, категорично заявява Владимир.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder