Социалните в Норвегия отнели двумесечното бебе на млада майка

Социалните в Норвегия отнели двумесечното бебе на млада майка

От службата видели депресивно състояние у нея още в родилното.

22-годишната Полина Фрьомър губи своето дете на 2 месеца. Баща ѝ е норвежец, а майка ѝ рускиня. Бащата на бебето ѝ е турчин и норвежката агенция го преценява ката агресивен.
Синът на Полина вече е на 2 години, не говори руски език. Настанен е на таен адрес, при приемни родители.

Социалните дойдоха половин час, след като ме изписаха от болницата, защото в родилното им се сторило, че съм в депресия и не държа бебето си толкова често, колкото на тях им се иска”, казва Фрьомър.

Тя обяснила, че понеже е млада майка, още я е страх, бебето е малко, а и я болял гърбът.

Взеха детето, когато беше на 2 месеца. Когато го видях, за последно, не ме позна, защото е мъничък. И не ми дават възможността да го виждам. Според съдебното решение, може да го виждам три пъти в годината. Имаме по два часа, първият го губим само да си спомни коя съм, а после бяга ту към мен, ту към приемните си родители”, добавя още майката.

Хората ми казват да си продължа живота и да не губя разсъдъка си. Да, разбира се, ходиш на работа, на лекции, но как да изключиш и да продължиш напред. Как да създадеш ново дете, след като и него могат да ти вземат. Не можеш да бъдеш лоша майка за едното си дете и добра – за другото. Следващите 18 години трябва да живея, борейки се за детето си, защото един ден, когато порастне ще ме пита „Защо не дойде да ме вземеш, мамо?!“, казва Полина.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder