Прахът на проф. Божидар Димитров ще бъде разпръснат над Созополския залив

Прахът на проф. Божидар Димитров ще бъде разпръснат над Созополския залив

Поклонението ще е в сряда.
Поклонението пред професор Божидар Димитров ще е на 4 юли 2018 г., сряда, от 10.00 до 16.00 часа, в светлата стая на Националния исторически музей, съобщават от НИМ. Професор Димитров почина на 72 години.

В четвъртък, семейството ще направи изпращане в черква, в тесен кръг. Близките отказали предложението на Министерството на културата, проф. Димитров да бъде погребан в Алеята на творците в Централните софийски гробища. Неговата воля беше да бъде кремиран, а прахът му да бъде разпръснат над Созополския залив.

Божидар Димитров е роден на 3 декември 1945 г., в Созопол. Той е историк и доктор на историческите науки. Водил е две телевизионни предавания. Бе директор на Националния исторически музей в продължение на дълги години, като се оттегли от своя пост миналата година. Проф. Димитров е автор на десетки книги и четива, посветени на българската история.
През 2009 г., той бе избран за народен представител, а в първото правителство на ГЕРБ беше министър без портфейл и отговаряше за Агенцията за българите в чужбина, Дирекцията по вероизповеданията към Министерския съвет и Държавна агенция „Архиви“.

Проф. Божидар Димитров регистрира в Софийския градски съд, преди по-малко от месец, своята партия „Кубрат“. Тогава той заяви намерението си да участва във всички последващи избори в страната.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder