Скандал в щангите – треньорите се скараха за премия от 93 600 лв.

Скандал в щангите – треньорите се скараха за премия от 93 600 лв.

Скандал в щангите, заради парите от премията на Милка Манева, съобщиха actualno.

Във федерацията по щанги избухна пореден скандал. Поводът, този път, е премията за сребърния медал на Милка Манева, от олимпийските игри в Лондон 2012, присъден служебно. Състезателката се класира на пето място, на надпреварата в английската столица. Три от съперничките ѝ, в последствие, обаче, бяха уличени в употреба на допинг.

Манева трябва да получи, по регламент, от Министерството на младежта и спорта 170 000 лв. Сумата е предвидена в правилника за второ място, от въпросните олимпийски игри. Понеже тя вече е премирана с 50 000 лв. за петата си позиция, след приспадането ще ѝ бъдат преведени 120 000 лв. Според регламента, на нейните треньори се полагат 80 % от сумата, или 93 600 лв. Тяхното разпределение, именно, се оказа ябълката на раздора. Възнагражденията на треньорите се определят от Управителния съвет на федерацията. От там са преценили, че на тогавашния треньор на женския национален отбор, Кристияна Колева, се полагат 23 500 лв. Тя, обаче, настоява за двойно по-голяма сума.

Най-много пари ръководството на федерацията отпуска на старши треньора Иван Иванов и на личния наставник на Манева – Константин Грозданов – 28 000 лв. и 26 000 лв. За лекаря, масажиста и администрацията са предвидени общо 15 100 лв. „Месец преди игрите, Манева се е готвила при личния си треньор. Нашият мотив е, че през 2012 г., за петото място са разпределени същите проценти“, коментира генералният секретар на централата Борислав Гидиков.
Колева внесе писмо в спортното министерство, с настояване за промяна в наредбата, според която федерацията решава за разпределението на средствата. „По тази наредба, трима човека сядат и ти отрязват главата. И какво се случва? Ние за какво работим?“, се възмущава тя.

Ядосах се! Кажете й, че ако продължава да се заяжда, един цент няма да й дадем”, заплаши от своя страна Гидиков.

От спортното министерство обясниха, че ще поискат от федерацията да аргументира своето решение. В момента тя няма лиценз, заради неплатена глоба от 250 000 долара, поради системни нарушения на допинг правилата. Сумата трябваше да се внесе в световната централа, до средата на юни, а националният отбор за юноши е на път да пропусне европейското първенство, започващо в събота.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder