Танцов състав „Хемус“, при Община Враца участва в два международни фестивала

Танцов състав „Хемус“, при Община Враца участва в два международни фестивала

Представителен танцов състав „Хемус“, при Община Враца, ще вземе участие в два международни фестивала, съобщиха от Пресцентъра на Общината.

От 06 до 08 юли, талантливите майстори на танца, с ръководители Геновева Спасова и Валери Спасов, ще се включат в Международния фолклорен фестивал на православните държави. Те са по покана на организаторите от компания „Боксит“ и Община Миличи, Босна и Херцеговина.

В престижния форум, който е с конкурсен характер, ще мерят сили фолклорни ансамбли и танцови формации от Русия, Румъния, Сърбия, Македония, Гърция, Беларус, Косово и др, които ще покажат богатството и разнообразието на своя фолклор.

Веднага след участието си в Босна и Херцеговина, врачанските танцьори отпътуват за участие в Международен фолклорен фестивал за песни и танци в град Херцег Нови в Черна гора. В рамките на феста, те ще участват в съвместни концерти с представители от още осем държави.

Участието в международните прояви на Представителен танцов състав „Хемус“, се осъществява с финансовата подкрепа на Община Враца.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder