8-годишно момиче се удави в р. Луда Яна, продължава издирването на сестричката ѝ

8-годишно момиче се удави в р. Луда Яна, продължава издирването на сестричката ѝ

Тялото на удавено 8-годишно момиче е открито в река Луда Яна, в участъка ѝ в град Панагюрище, съобщават от Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Сигнал за случилото се е подаден около 12.30 ч., в Районното управление в града.

На мястото незабавно са изпратени екипи на полицейското управление и на пожарната. Открит е трупът на 8-годишно момиченце, живеещо заедно със семейството си, в Панагюрище.

Продължава да се издирва и негова 6-годишна сестричка, с която заедно са излезли от къщата, вчера сутринта, и не се прибрали. Установено е, че грижи за децата е полагала майката. Този път, обаче, тя отишла на работа и оставила децата си – общо пет, сами в къщи.

За издирването на 6-годишното момиченце са сформирани съвместни екипи от полицейското управление и пожарната служба, в Панагюрище. Служителите обхождат коритото на реката, по протежение на целия град.

Работата по случая продължава.

По непотвърдена информация, двете момиченца не са се къпали в реката, а си играели на брега. Как водата ги е отнесла – тепърва ще се изяснява.

На това място, Луда Яна не е дълбока, но е много бърза. Тялото на първото дете е намерено на около 2 км. от мястото, където се предполага, че е повлечено от буйните води.

Преди дни реката е отнесла мост. Разчиства се растителност от коритото, включително дървета, за подобряване на проходимостта ѝ. Планирано е и бетониране на коритото.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder