Неясноти около смъртта на охранител в бившия Партиен дом

Неясноти около смъртта на охранител в бившия Партиен дом

Според работодателя на Даниел Тасев, младият мъж час и половина не е бил на поста си.

Ден, след като близки на млад охранител разказаха за мистериозната му смърт, в бившия Партиен дом, неяснотите по случая стават все повече. Според работодателя на Даниел Тасев, починалият е бил един от най-добрите служители на фирмата, но във фаталната нощ, по неизяснени причини, е напуснал поста си, за да говори със служител на НСО.

Шахтата, в която тялото му е намерено, пък, е извън обсега на камерите.

От МВР работят по хипотезата за трудова злополука, но мистериозността около случилото се обезпокоява близките.

Всички варианти са възможни, предвид какво работи в тази сграда, може нещо да е скрито”, коментира лелята на Даниел – Катя Еленкова.
Тя посочи, че все още дори не знаят къде е тялото на младия мъж.

Не знам дали е бутнат или е станало нещо, но ще се борим да разберем”, съобщи и брат му – Бранко Величков.

Ние също искаме да разберем истината, защото Даниел беше един от най-добрите ни служители”, подчерта собственикът на охранителната фирма Филип Чипев. Той обясни, че фирмата („Дефанс консулт“) има задължение да охранява само от 19 ч. до 7 ч. и така нейните служители не се засичат.

Освен това, дори и ръководството няма достъп до мястото: „Това е обект под специална охрана на НСО. Достъп имат само трима охранители, с предварително одобрен специален достъп”. Един от тях, който застъпил на следващата вечер, разбрал за нещо необичайно в смяната на Даниел: „От 7 до 9 и половина не е бил на работното си място, бил е при охраната от НСО, говорили са”.

Официално, обаче, фирмата не е получила информация от институциите. Шахтата, където тялото е открито, е извън обсега на охранителната камера.

„Дефанс консулт” е свързана със заместник-министъра на труда и социалната политика Султанка Петрова. Чипев е баща на внуците ѝ, а съпругът на Петрова е негов пълномощник.
Шефът на фирмата, обаче, е категоричен, че дружеството няма общо с изпълнителя на реконструкцията на сградата, който е избран с обществена поръчка и след това е наел охрана.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder