„ПОСОКИ СЕВЕРОЗАПАД“- новата рубрика на Видин Вест

„ПОСОКИ СЕВЕРОЗАПАД“- новата рубрика на Видин Вест

КОИ И КАКВИ ТРЯБВА ДА СА СЕВЕРОЗАПАДНИТЕ НИ ПОСОКИ?
С новата си дискусионна рубрика „Посоки Северозапад“ Видин Вест няма да налага клишета и да предлага правила, а заедно с вас, уважаеми потребители на сайта, ще търсим и ще се опитаме да намерим кои и какви трябва да са северозападните ни посоки. И в каква среда искаме да живеем – ние и поколенията след нас. Наистина е предизвикателство да открием верните посоки във времена, когато понятията „Северозападна България“ и „Жител на Северозападна България“ отдавна изгубиха географското си значение за принадлежност и се превърнаха в диагноза. Която, твърдят и мнозина от самите нас, означава „обреченост“, „безнадеждност“, „безперспективност“, „бедност“, „вегетиране“, „доизживяване“…
Истината е, че другото значение на състоянието „криза“ е „възможност“. Възможност да отсеем зърното от плявата, да откроим от лошото доброто и да продължим във верните посоки. Очакваме в новата рубрика да ни подскажете кои и какви са те за всички нас – хората от Северозапада. Подскажете ни какво най-много ни пречи да живеем добре, за да можем заедно да търсим и намираме най-работещите решения. А и за да накараме онези, което сме избрали да ни управляват, да си свършат работата, за която сме ги наели и за която им плащаме заплатите от нашите пари. Няма да забравяме и да ги похвалим, когато заслужават и са направили нещо добро. Ще следим и ще мерим, защото на година ни очакват избори за местна власт и е недопустимо някак си и след тях отново да сме в позата на прелъстени и изоставени.
Северозападните ни посоки като възможност не включват само живеещите в трите областни градове Видин, Монтана и Враца, а и живеещите в 32-те общини хора, и жителите на по-малките населени места. В последните години не са много неща, които ни свързват по някакъв начин – пътят Е-79, жп линията, Дунавът, инатът да живеем … В откриване на общите ни посоки и перспективи ви предлагаме и още едина, дискусионна връзка – ПОСОКИ СЕВЕРОЗАПАД.

Очакваме да ни пишете на posoki-severozapad@abv.bg, за да ги обсъдим и намерим заедно.
Заради всички нас и поколенията след нас.

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder