Борисов ще участва в Срещата на върха, на инициативата „Берлински процес“

Борисов ще участва в Срещата на върха, на инициативата „Берлински процес“

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в Срещата на върха, на инициативата „Берлински процес“, в Лондон.

Това е петата ежегодна среща, целяща потвърждаване подкрепата за европейската перспектива на страните от Западните Балкани. Държавните и правителствените ръководители на Великобритания, Австрия, България, Германия, Италия, Словения, Франция, Хърватия, Гърция, Полша, Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Сърбия, Черна гора и Република Македония, ще обсъдят развитието на транспортната, комуникационната и информационната инфраструктура, повишаването на икономическия ръст, в региона и темите за сигурността и миграцията, като важни елементи за стабилността.

България е поканена в Лондон, като страна, която постави европейската перспектива на държавите от Западните Балкани, във фокуса на своето Председателство на Съвета на ЕС и на Срещата на върха, в София на 17 май.

В британската столица, премиерът Борисов, ще участва и в работен обяд с лидерите на страните, който се дава от министър-председателя на Великобритания Тереза Мей. На него ще присъстват и представители на Европейската инвестиционна банка, на Съвета за регионално сътрудничество и на Европейската банка за възстановяване и развитие.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder