Топ вести
16.11.2018 - Хората от Бойница към депутати от БСП: Общината ни е най-бедната в ЕС. Подкрепяме предложенията във „Визия за България“ за решаване на проблемите ни
16.11.2018 - УКРАЙНА БЕ ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЕНА НА VII ФОРУМ НА ДУНАВСКАТА СТРАТЕГИЯ НА ЕС В СОФИЯ
16.11.2018 - Валери Симеонов подаде оставка!
16.11.2018 - Посоки Северозапад: В държавата на мутрите винетката, годишният данък и застраховките са по-скъпи от колата
16.11.2018 - Спешна проверка на МВР заради разлепени плакати във Видин, уличаващи униформен
16.11.2018 - 70 годишен дядо изгоря в дома си
15.11.2018 - Заради готвените протести в неделя, полиция и Общината във Видин на съвещание
15.11.2018 - Посоки Северозапад: Защо България се тресе от протести, а Видин спи?
14.11.2018 - Полицията във Видин пресече незаконна сеч край Раковица
13.11.2018 - След обвиненията: Говори ръководството на болницата във Видин (видео)
Депутатите приеха Закона за горивата

Депутатите приеха Закона за горивата

Депутатите окончателно приеха проектозакона за горивата.

С новия закон, от малките фирми ще се изисква да имат уставен капитал от поне 20 хил. лв. За по-едрите търговци сумата, която ще се изисква е 1 млн. лв.

Народното събрание реши земеделските производители да съхраняват до 50 куб. метра цистерни, земеделските машини да могат да се зареждат с до 80 литра гориво във вътрешен обект, извън бензиностанциите, съобщават news.

Новият Закон за горивата влиза в сила, половин година, след като бъде обнародван в държавен вестник.

Законът да влезе в сила след „зелена светлина“ от Европейската комисия, поиска Христиан Митев от НФСБ. Предложението му, обаче, не получи подкрепа.

Смятам, че с подобно предложение, имаме макар и някакъв минимален шанс, да избегнем наказателната процедура, която, иначе, неминуемо ще се стовари върху нашата страна и българските данъкоплатци“, обяви Митев и допълни, че българите отново ще плащат за грешките, които се допускат в НС.

Припомняме, че законопроектът за горивата предизвика множество протести.

Първо срещу проекта излязоха земеделците, които видяха удар срещу себе си в текстовете. Заплашиха с протест и потърсиха съдействие от премиера Бойко Борисов. Емил Димитров промени текстовете, които ги притесняваха. Тъкмо те бяха укротени и срещу проекта скочиха малките бензиностанции.

Търговците на горива и собствениците на малки и средни бензиностанции протестираха пред сградата на Народното събрание. Те обявиха новия закон за „убиец“ на бизнеса им. В тяхна подкрепа застана вицепремиерът Валери Симеонов, който видя лобизъм в закона, в полза на големите играчи на пазара.

От ГЕРБ бяха предложени сериозни поправки и допълнения към Закона за горивата, които, обаче, не бяха приети. По-късно Валери Симеонов отправи закана, че НФСБ ще сезира ЕК и ще поиска нотификация на Законопроекта за горивата.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder