Над 3 милиона лева щети само по улиците на Мизия, след пороя

Над 3 милиона лева щети само по улиците на Мизия, след пороя

Ще се асфалтира, едва, след изграждането на канализация. Нивото на язовира спада.

По първоначални изчисления, над 3 млн. лв. ще струва ремонтът на улиците в Мизия, които бяха отнесени от невиждания порой.

Преливането на язовир „Рогозен 1“ наложи евакуация на хора. В близкото село Бързина бяха наводнени дворове и къщи, съобщава bTv.

Нивото на водата постепенно спада, но са му нанесени сериозни щети.

Очаква се пътните артерии да бъдат покрити с трошен камък, за да се осигури що-годе нормалната им проходимост. Асфалтиране, обаче, ще се направи едва след като се изгради дъждовна канализация.

Ако сложим асфалт, ако най-важното според жителите, с които ще говорим след малко, е асфалта, а не да оправим канализацията, след месеци, може би година, ще стигнем до същото нещо, така че е хубаво да решим глобално проблема, дългосрочно”, заяви строителният министър Николай Нанков.

Той каза, още, че компрометираните, вследствие на високи води, ремонтни дейности по преливника на язовир „Рогозен 1“, ще бъдат възстановени, за сметка на фирмата – изпълнител.

Хората настояват освен за язовира, да бъдат отпуснати средства и за почистването на река Бързица, а така също и за изграждане на диги. Сред тях има такива, които се евакуират за втори път през тази година.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder