„Първа копка“ по проекта за реконструкцията на площада, във Видин

„Първа копка“ по проекта за реконструкцията на площада, във Видин

Днес, в 13.00 часа се състоя официална церемония, по повод „Първа копка“, по проекта за реконструкцията на централната пешеходна зона, в град Видин.

На събитието присъстваха кмета на Община Видин Огнян Ценков, областния управител Албена Георгиева, главният архитект на Община Видин Ангел Недялков и видинският митрополит Даниил, който отслужи тържествен водосвет.
Проектът „Основна реконструкция на централна пешеходна зона“ е финансиран с подкрепата на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 година и е на обща стойност 11 954 145.37 лв., от които 554 545 лв., от страна на Общината, 9 689 660 лв. е европейското финансиране, а 1 709 940 лева национално съфинансиране.

В целия си обем, обхваща зоната от Драматичния театър и река Дунав, до кръстовището на ул. „Цар Симеон Велики“ и ул. „Широка“, пред сградата на Областната дирекция на МВР.
Поради голямата дължина на пешеходната зона, проектът е разделен на 5 самостоятелни етапа, които могат да се изпълняват независимо един от друг. Всеки от тях съдържа всички необходими проектни части. Предвижда се, като начало, изпълнението на първите три етапа – от сградата на театъра, до сградата на музей „Конака“.
Ще бъде подменена изцяло подземната комуникация, ще има нова настилка и изградени нови паркови пространства, ново осветление, видеонаблюдение, както и нови пейки.
По проекта ще бъдат премахнати два паметника, които не се вписват в общата визия на пешеходната зона. В реконструираната зона ще остане паметникът на Трети пехотен Бдински полк.

Договорът за изпълнение на строително-монтажните работи бе подписан на 1 юни 2017 година, а крайният срок, в който проектът трябва да бъде завършен е 1 август 2019 година.

Автор: Елизабет Ангелова

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder