Зачестяват инцидентите с мотористи – годишно, на пътя, загиват 50 души

Зачестяват инцидентите с мотористи – годишно, на пътя, загиват 50 души

Необходимо ли е да се движат в собствена лента?

Инцидентите с мотористи на пътя зачестяват. Към момента са загинали 16, а 117 са били ранени, сочат данни на МВР.

Според Асоциацията на пострадалите, при катастрофи, годишно на пътя живота си губят около 50 мотористи.

Владислав е опитен моторист. Движи се както из столичните улици, така и на определените за това писти. Но той е категоричен – шофьорите, у нас, не са толерантни. Никой към никого. А на мотора, уви, и най-малката грешка или неправилна маневра на друг, е възможно да коства живота му.

Преди дни, за малко да изгуби ръката си. Спасяват я лекари, от „Пирогов“.

Шофьорите, все още, не са толерантни към мотористите, но има и рискови любители на мотори, категоричен е Владимир Тодоров, от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Не само това, обаче, довежда до фаталните инциденти. „И инфраструктурата допринася, има пясък, локви, дупки, имали сме на магистрала катастрофа, следствие на бабуна и мотористите бяха много пострадали“.

Според един от най-опитните столични мотористи, Александър Бакалов, в основата на всички пътни инциденти, стои липсата на култура. И мисъл за другия. „Аз се движа в лентата си за движение, в момента, в който правиш маневра, съм в теб.

Той настоява за промени в закона, а защо не и за специални ленти за мотористите. „Това са неинформирани хора, всеки може да се случи да бъде донор, аз предпочитам да дам живота си на деца, който ме е нарекъл „донор“, утре, ако някой негов близък има нужда, дали би ме нарекъл така?“

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder