Топ вести
17.09.2019 - Наградиха с почетни звания заслужили ломчани и творчески колективи в деня на Лом (Снимки)
17.09.2019 - 451 кг. наркотици за над 87 милиона лева, бяха унищожени в инсинератор
17.09.2019 - 22 800 къса цигари задържаха митнически служители на МП Калотина
17.09.2019 - Видински митничари спипаха спирт и ракия, в бутилки от препарат за стъкло на Дунав мост 2 (Снимки)
17.09.2019 - Учебната година е открита и в затворите на територията на цялата страна
17.09.2019 - 150 граждани искат по 1000 лв. обезщетение заради НАПлийкс
17.09.2019 - ТИР и лек автомобил се запалиха, след челен сблъсък, има пострадал
17.09.2019 - ПТП на АМ „Хемус“, движението в посока Варна е ограничено
17.09.2019 - Проф. Олег Асенов ще представи т.нар. тол калкулатор и маршрутната карта пред Камарата на автобусните превозвачи
17.09.2019 - Водолази се натъкнаха на 7 метрова анаконда край водите на Бразилия
БСП и Патриотите – доволни от решението за спиране на сделката за ЧЕЗ

БСП и Патриотите – доволни от решението за спиране на сделката за ЧЕЗ

БСП и Обединени патриоти поздравиха Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), за решението за спиране на сделката за ЧЕЗ.

Още откакто избухна скандалът с ЧЕЗ, парламентарната група на БСП последователно и аргументирано изразяваме съмнение, че тази сделка не отговаря на българските закони. Днес имаме първото потвърждение за това. Поздравяваме комисията за навременното решение. То доказва, че много от аргументите ни, по които спорихме, са били верни. То показва, че противопоставянето на подобен род сделки има смисъл и води до резултати“, заяви заместник-председателят на групата на БСП Крум Зарков, в парламента.

От БСП призоваха и другите сезирани по казуса с ЧЕЗ органи „да не се крият от своята отговорност“, да извършат необходимите проверки и да излязат със съответни решения, предадоха dariknews.

Тъй като многократно беше заявено желанието на ЧЕЗ да напусне страната ни, ако ЧЕЗ още има такова желание, и ако тази сделка с „Инерком“ не може да се случи, то ние настояваме правителството, още отсега, ясно да заяви, че държавата има интерес от участие и закупуване на акции в този ключов за страната ни сектор“, подчерта още Зарков.

Той посочи, че решението на Комисията за защита на конкуренцията означава, че сделката не може да се случи, и ако ЧЕЗ желаят да продадат, трябва да започнат от начало.

Комисията доказа, че има държавни органи, които обективно и независимо обследват обстоятелствата около една сделка и не се притесняват да вземат решение, дори когато то не е толкова изгодно за някой чужд инвеститор. По този начин заместник-председателят на ПГ „Обединени патриоти“, Искрен Веселинов, коментира решението на антимонополния орган, свързано с продажба на активите на ЧЕЗ в България.

Приветстваме и напомняме, че от първия ден, когато започна скандалът, призовахме българските институции да си свършат работата“, категоричен бе депутатът.

Веселинов уточни, че предстои да се запознаят с мотивите и напомни, че има и „втора спирачка за тази сделка – КЕВР“, и българските потребители трябва да бъдат спокойни.
Нашето виждане винаги е било, че тези дружества не трябва да се раздържавяват и държавата би била най-отговорният стопанин на стратегическата за България инфраструктура“, посочи още той.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder