След проливни дъждове част от стара къща се срути върху магазин

След проливни дъждове част от стара къща се срути върху магазин

Инцидентът се е разминал без жертви, но за малко да убие трима души.

Още поражения от дъждовете, във врачанската община Хайредин – част от покрив на стара къща и стена се срутиха, върху магазин, в центъра на населеното място.

Няма пострадали по време на инцидента, но той можеше да отнеме живота на трима души.

Срутилата се сграда е необитаема от близо половин век, информират bTv.
Понеже се намира до училище, от кметството зазидали входовете, а впоследствие оградили тротоара с предпазен парапет, за да не пострада някой. Това, обаче, не помогнало.

По време на срутването, освен продавачката, в магазина имало двама клиенти. Цяло чудо е, че са оцелели.

Собственикът на магазина подава първата официална жалба, за прогнилата стена, преди две години. Подава и втора, този април.
Комисия от община Хайредин заключва, че сградата е опасна и предписва на наследниците или ремонт, или събаряне. Някои от тях, обаче, така и не са открити на посочените адреси и писмата се връщат обратно.

Към момента магазинът е изнесен на импровизирана сергия. От общината се заканват, че колкото и тромава да е процедурата, в случай на нейното неспазване, от страна на собствениците, ще стигнат до крайни мерки – до събаряне на къщата.

За всеки собственик, който не поддържа имота си в безопасен вид, законът за устройство на територията предвижда и по хиляда лева глоба.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder