Топ вести
20.09.2019 - 60-годишен видинчанин пострада при пожар! В Стакевци изгоря 70 дек. иглолистна гора и още 11 пожара в региона през последното денонощие
20.09.2019 - Кола помете пешеходец във Видин, той е пострадал
20.09.2019 - С близо 3 промила алкохол видинчанин счупи дрегера, друг пък е хванат по-малко пиян
20.09.2019 - Моторист засече товарен автомобил и преби шофьора
20.09.2019 - Община Видин отново се включи в Европейската седмица на мобилността (Снимки)
20.09.2019 - Кметът на Враца награди победителите в Ученически игри 2018/2019 (Снимки)
19.09.2019 - Борис Николов, кмет на Белоградчик: „Залагам на свършеното до момента за предстоящите избори“ ( Утро с Видин Вест)
19.09.2019 - Росица Кирова: „Този Общински съвет свърши НИЩО за тези четири години“ (Утро с Видин Вест)
19.09.2019 - Нужни са средства за лечението на ученичка от Видин
19.09.2019 - Враца е домакин на арт фестивал
Зрелищно авиоучение се провежда в небето над България!

Зрелищно авиоучение се провежда в небето над България!

Зрелищно учение се провежда в небето над България. Съюзниците от НАТО тренират трансгранични отбранителни операции.

От авиобаза „Граф Игнатиево“ започнаха тренировките, най-близки до реални мисии по охрана на въздушното пространство и защита от въздуха на определени стратегически обекти на територията на страната. Само за вчерашния ден, в тренировката участваха 10 самолета от четири различни държави.

Двойка МиГ-29 излетя, за да изпълни мисия, в група с американски Ф-15 от Румъния. В същото учение от Румъния долитат британски Юрофайтъри и гръцки Ф-16, за да тренират съвместни операции. Необходима е голяма концентрация, за да успеят самолетите, идващи от далечни бази, да се групират и изпълнят задачите, в малка зона от българското въздушно пространство, по думи на пилотите, съобщи bTv.

Има адреналин, винаги. Въпросът е да бъде овладян в някаква степен и норми, и след полета ще бъде освободен”, казва капитан Георги Филипов.

Полетите се изпълняват на височина 5000-6000 метра, а изискванията за безопасност налагат самолетите да не се приближават на повече от 300 метра, във въздуха, обясняват специалистите, които насочват самолетите от земята.

За мен и моите колеги е да изградим цифров образ за колегите от НАТО, с чук и длето да направим цифрова картина и да им я предадем, за да имат те, точно, информация за действията в боя”, пояснява майор Янко Топузов.

Броят на летящите български изтребители МиГ-29 расте и договорът им за ремонт вече се изпълнява.

Разчитам и да продължим да въвеждаме нови хора. Догодина да имаме новообучени летци, с които да попълним броя на летците, които носят дежурство“, съобщи бригаден генерал Димитър Петров.

Българските екипажи главно разчитат на опита си, в близо 50 международни учения в годините, за да се представят на ниво, въпреки недостига на машини и неритмичното летене.

А учението продължава две седмици и е планирано така, че да преминава безконфликтно, спрямо планираните граждански полети над България.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder