Операцията на TISPOL за контрол на разрешената максимална скорост на движение продължава до 12 август

Операцията на TISPOL за контрол на разрешената максимална скорост на движение продължава до 12 август

Операцията на TISPOL за контрол на разрешената максимална скорост за движение продължава до 12 август. Обект на проверките ще бъде и наличието на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, предадоха от полицията във Видин.

През текущата седмица, в цялата страна, пътните полицаи провеждат специализирана операция за контрол на максималната скорост за движение.
Акцията се реализира на територията на всички държави- членки на европейската мрежа на службите на Пътна полиция- TISPOL.
Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, се отчитат като често срещано нарушение във всички европейски държави и са признати като най-сериозната причина за възникването на тежки пътнотранспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа. Статистиката сочи, че през 2017 година, в България, превишената и несъобразена скорост продължава да заема най-голям дял в пътнотранспортните инциденти по вина на водачите.
По този показател данните за страната са над средното ниво, в сравнение с държавите-членки на Европейския съюз.
През 2017 година, при проверки по пътищата, на територията на област Видин, униформените служители установили общо 6188 случая на превишаване на максимално допустимата скорост на движение. В региона, през миналата година са станали 168 катастрофи, с пет жертви и 30 ранени по вина на водачи, шофирали със скорости, надвишаващи максимално допустимите и несъобразени с конкретните пътни и атмосферни условия.

По време на операцията през тази седмица, освен за превишаване на разрешената скорост за движение, ще се извършват проверки и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност”, допълват от видинския сектор „Пътна полиция“.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder