Слаб ли е сезонът по българското Черноморие, лято 2018 година?

Слаб ли е сезонът по българското Черноморие, лято 2018 година?

Китният Обзор е привлекателна дестинация за почивка. Разположен в община Несебър, област Бургас, той се намира в близост до град Бяла и е едно страхотно кътче за отдих.

Тук е спокойно, чисто и приятно, цените са нормални, но броят на туристите, тази година, е значително по-малък и сезонът забележимо е слаб.
Ани от туристическа фирма Рики-А Тур изказва своите притеснения относно тазгодишния сезон: “Няма украинци, няма и руснаци. Виждам по превозите, че сезонът тази година е много слаб. Аз имам транспортна фирма. Возим групи деца, отиващи на лагери, фестивали, но индивидуалният почиващ турист го няма. Частният сектор страда, не се захранва с туристи. Тръбенето навсякъде, че имало ръст в туризма, тези неща не са верни. Не виждам ръстове в туризма. Аз работя с украинския пазар. Автобусите ни редовно отиват до Украйна – дестинация Киев, Западна Украйна. Наблюдава се забележим спад, няма почиващ турист. Народът обеднява и всичко живо се юрна на работа към Европа. А нашите превози са изгодни и достъпни.
Ние не сме хората да решаваме тези казуси с липсата на повече туристи, но това е статистиката. Също така и частният сектор – няма захраняемост от хотелите си. А това са мини–хотели, по крайбрежието, достойно оценени на поне 2 звезди“
.
Михаил Асенов, продавач на сергия, пък, съобщава, че продажбите вървели по-слабо. По принцип в Обзор идвали украинци, молдовци и румънци. Минали години са пазарували повече англичани и скандинавци, но сега и тях ги няма. За промените във времето това лято, Михаил казва, че, по негови виждания, не променливото време, на моменти, е проблемът, а по-скоро хората са по-бедни. Идващите си почиват, но не пазаруват, споделя Асенов.

Не знам каква е причината и защо няма толкова хора. Виждате, 3 и 33 ч. е и улиците не са претъпкани с хора, както обикновено. Много по-слаб е този сезон.
Прави ми впечатление, че преди, ако са идвали за по 14 дни на морето, хайде за преди е било по-нормално за толкова дни да идват, но сега и за по 5-6 дни да отморят, да отпочинат и сменят обстановката много не идват. Оставете това. Преди, имам наблюдения, че идваха много повече българи, дори било то за петък, съботата и неделята, докато сега и българи почти няма.
Добре, все пак, в случай, че българинът е обеднял, чужденецът обеднял ли е? Тук, в България, почивката им излиза по-евтино на чужденците. Но и тях масово ги няма – ето, вие нали следите, нали виждате?
Наблюдавам, че всички просто се разхождат, това е. Няма много покупко-продажба. Да ви кажа масово цигари купуват. Криза за цигарите със сигурност няма! – обяснява продавачка.

Автор: Елизабет Ангелова

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder