Войната на пътя продължава! 46 пътно-транспортни произшествия, с двама загинали през юли във видинско (видео)

Войната на пътя продължава! 46 пътно-транспортни произшествия, с двама загинали през юли във видинско (видео)

Това сочат последните данни на сектор „Пътна полиция“ във Видин.
46 ПТП-та, от тях 8 са тежки – с ранени лица и 2 загинали лица. Случаят с единият от загиналите лица, е на път Е-79, а другият случай е на територията на град Белоградчик, съобщи на брифинг пред медиите началника на сектор „Пътна Полиция“ – Главен инспектор Владимир Герасимов.
Съставени са 369 актове за установени административни нарушения от служителите на сектора. Издадени са над 1000 електронни фиша за установени нарушения на скоростните режими, през юли месец.
През летния сезон усилията на Пътна полиция са насочени към контрола на транзитно преминаващите през територията ни граждани на ЕС и на трети страни. Тук преминава една от входно-изходните артерии на страната.
През лятото, предвид сезона, който е туристически, се завръщат много хора по родните си места, от чужбина, именно това обуславя и натовареността на трафика.
Пътна полиция използва предимно технически средства за контрол, за да не обезпокоява и възпрепятства спокойното пътуване на гражданите.Целта е намаляване на пътно-транспортните произшествия, чрез контрол на скоростните режими, тъй като превишената скорост е една от основните причини за настъпването на катастрофи.
Друга насока, в която се работи, през летния сезон е контрол над непълнолетни лица, управляващи МПС в малките населени места на територията на областта. По този повод се провеждат регулярно, и при въможност, с наличните сили и средства специализирани полицейски операции – те са изненадващи и дават резултат. Полага се максимално, колкото е възможно старание да се обхване територията.

Репортер: Елизабет Ангелова

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder