Топ вести
21.01.2019 - След запой! Мъж бе брутално убит в Димово
20.01.2019 - Посоки Северозапад: Бюджет ‘2019 на община Видин като финансово стабилна мизерия
20.01.2019 - „КЪПАЧИТЕ 2019“: ЕДИНСТВЕНИЯТ РИТУАЛ ЗАПАЗЕН В БЪЛГАРИЯ ! (снимки)
20.01.2019 - Пълен абсурд! Една проверка, две различни констатации!? Защо „Медицински одит“ и РЗИ си противоречат?
20.01.2019 - Пламен Петров-БДИН -Видин:“Парите на Байчев ще послужат за поправяне на щетите, които е нанесъл“ (Темите -Рестартът)
20.01.2019 - Бдин – Видин – рунд пореден! Още един футболист се оплака от клуба. Какво се случва?
19.01.2019 - Mилен Милчев: „Всички които излязоха на улицата миналия януари, бяха излъгани“ (Темите -Рестартът)
19.01.2019 - Премиера: Темите – Рестартът с водещ Калин Иванов
19.01.2019 - Влог и в банков клон извън ЕС със защита до 100 000 евро
19.01.2019 - Камарата на строителите иска разрешенията за строеж да минават идеен проект
Операта свърши, площадна рапсодия за къртач, фадрома, самосвал и крадлък продължава..

Операта свърши, площадна рапсодия за къртач, фадрома, самосвал и крадлък продължава..

Докато в Белоградчик за трета поредна година правят фурор с летния фестивал „Опера на върховете“ и привличат почитатели на вечното изкуство от страната и чужбина, във Видин лани превърнахме фестивала в административно-партийно мероприятие и с трясък го провалихме, а това лято си направихме изтърсъчето „До Ре Ми в пелени“. Щото толкова ни е лимитът на некомпетентност и щото някои неща или се случват в първите седем години, или после ги пиши в графата „бегали“. И пак за един друг паралел – докато в Белоградчик максимално се възползваха от двете издания на националната програма за енергийна ефективност и санираха всичките си жилищни блокове барабар с всички общински и държавни сгради в града, видинските големци от високата сграда на площад „Бдинци“ усърдно играха и играят джобен тенис…

Та понеже стана дума за площад „Бдинци“, операта свърши в началото на тая седмица, ама увертюрата на многоактовата рапсодия за къртач, фадрома, самосвал и крадлък е в разгара си. Въпреки че няма пейки и трибуни за ощастливената туземна (местна, коренна – според тълковния речник на БАН) публика, спектакълът успешно и с ентусиазъм се реализира по предварителния сценарии до окончателното усвояване и на последната стотинка на 12-милионния му бюджет. В момента водещи в оркестъра са къртачите, фадромите и самосвалите, чието основно предназначение е да разбият, натоварят и извозят морално и физически остарелите мраморни блокове и цветни декоративни павета. В каква посока и на какви адреси – не нам е дадено да знаем. Откъде-накъде – работата на публиката й е да ръкопляска, а не да задава неудобни въпроси. Както, например, този – как кметът ни ще спази обещаното пред собствениците на търговски и други обекти, попадащи в района на разрушително-строителната баталия? Проблемът си е техен – да изкарват стоката си на колички и да я продават на улицата, където да предлагат разните си услуги и от останалите офиси.

След къртенето и извозването на мрамора (което вероятно ще стане между Коледа и Великден) се очаква да започне и полагането на новата настилка. Поради очакваните студове туземната публика ще е далеч по-малобройна, но изпълнителите няма да претърпят никакви загуби, тъй като спектакълът е предварително платен. Та тая нова настилка, за разлика от досегашната, се предвижда да е далеч по устойчива и здрава. Толкова, за да издържи ежедневните курсове на обслужващите банки 2-3-тонни инкасо автомобили, бусовете на продавачите от предстоящите панаири на модата пред Филхармонията, самосвалите на озеленителната фирма и пр. Да не забравяме и традиционните дрифтове на участващите в ралитата автомобили, както и предизборните трибуни с партийните концерти, тъй като, ако не сте забравили, следващата есен е поредният местен вот.

Понеже ние не се досещаме какво да питаме за подробности около площадна рапсодия за къртач, фадрома, самосвал и крадлък, питайте вие. И ни пишете на posoki-severozapad@abv.bg за какво по-точно иде реч, щото и може и ние нещо да бъркаме.

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder