Охранителната фирма, свързана с „Очите“ и Бенчев – с обществени поръчки за четвърт милион

Охранителната фирма, свързана с „Очите“ и Бенчев – с обществени поръчки за четвърт милион

Охранителното дружество печели от Община Несебър и своята най-голяма поръчка – на стойност над 100 000 лв.

Охранителната фирма, свързвана с Димитър Желязков – Митьо Очите и Бенчо Бенчев, е спечелила обществени поръчки за близо четвърт милион лева, показа проверка.

Стана ясно, че Бенчо Бенчев се разследва за лично укривателство, заради това, че беше задържан с Димитър Желязков, в Турция.

Бе направена справка в регистъра на Агенцията по обществени поръчки за спечелените от фирмата, в която собственост има Бенчев, а Митьо Очите твърди, че е консултант.

От община Несебър охранителното дружество печели и най-голямата си поръчка – на стойност над 100 000 лева.
Там има бизнес и Пейко Янков, общинският съветник от коалиция „Сила“, в Несебър, който седмица вече се издирва, по обвинение за участие в организирана престъпна група на Очите.

Сумата, на която възлизат всички обществени поръчки на фирмата, е 248 324 лева.

Димитър Желязков – Митьо Очите работи в „Аркус – Сигурност Бургас” от 2015 година. Това е потвърдено от управителя на фирмата пред агенция „Флагман”.
Той работи при нас от 2015 година, има трудов договор, ползва болнични, докато продължително се лекуваше след инцидента през юни 2016 година, в Слънчев бряг. Работи в маркетинговия отдел, занимава се с търсене на обекти”, твърди управителят Иван Владимиров.

„Аркус – Сигурност Бургас“ печели поръчка за точно 104 004 лв., година след назначението на Желязков. Община Несебър плаща сумата от 104 004 лв. за охраната на двата пропускателни пункта в стария град. Договорът по обществената поръчка е за двата летни сезона на 2016 и 2017 година.

На „Аркус” е поверил охраната и собственикът на бетоновия възел в Несебър и общински съветник от коалиция „Сила” Красимир Мавров.

И Община Айтос е сред големите клиенти на охранителната фирма. Тя плаща над 67 000 лева за сигурността на редица свои обекти, а те са училище, детски градини, административната сграда, гробищен парк, както и дом за стари хора.

Цената е доста ниска, но това нас ни устройва. Ни най-малко, пък, точно на мен ще окажат някакво влияние и точно тези охранителни фирми. Знаете много добре, че се познаваме с всички”, обяви кметът на Айтос Васил Едрев.

Кметът на Айтос, който е бивш директор на полицията в Бургас, споделя, че няма избор – две фирми от години си делят охраната на целия град, предаде bTv.

През 2016 година филиалът в Поморие и териториалното поделение на НОИ, в Бургас, са възложили охраната си срещу сумата от близо 50 000 лв., за две години. Тази година е избран друг охранител.

Ако бяха предложили по-ниска цена, пак те щяха да спечелят”, посочва Енчо Жеков – директор на ТП на НОИ – Бургас.

Срещу 31 000 лв. за две години, „Аркус“ има действащ договор с Агенция „Митници“.
Фирма „Аркус” не охранява Митница Бургас, нито обекти на Митница Бургас на територията на Пристанище Бургас”, заяви говорителят на Митница Бургас, Катя Иванова.

Фирмата, обаче, се грижи за техническата охрана на почивната база на митниците в Ахтопол, както и на части от сградите в Несебър и Ямбол.

Съдът в Истанбул, все още, не е назначил ден, в който молбата на страната ни за екстрадицията на Димитър Желязков да бъде разгледана от съдебен състав, предадоха от спецпрокуратурата.
На 4 септември изтича и законовият срок за връщането на Митьо Очите.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder