Петимата от групата на Митьо Очите остават за постоянно в ареста

Петимата от групата на Митьо Очите остават за постоянно в ареста

Апелативният спецсъд потвърди определението на първата инстанция и остави, за постоянно, в ареста петимата задържани, при спецакция, в Бургаско, за участие в престъпна групата с ръководител Димитър Желязков – Очите.

Групата се е занимавала с изнудване, телесни повреди, палежи и други престъпления от 2010 година, по данни от прокуратурата.

Радослав Николов, Иван Пишиев, Венцислав Христов, Иван Найденов и Йордан Въчев, който не се яви, заради влошено здравословно състояние, не поискаха да бъдат снимани преди заседанието. То беше открито, този път, за медии и граждани, за разлика от гледането на мярката в специализирания съд.

На 09 август, вчера, стана ясно, че срещу престъпната група има множество анонимни свидетелски показания и СРС-та, съобщи dariknews.
Според свидетелите групата се е занимавала с палежи и разпространение на наркотици, а също и се е опитвала да наложи монопол над погребалния бизнес в региона.

Защитниците на задържаните посочиха, че данни за групата е имало още 2002 и 2003 година, но по-активни действия от разследващите са предприети последните седмици. Досъдебното производство е образувано 2016 година. Според тях проведените разпити са противоречиви и в тях няма конкретика.

Адвокат Димитър Марковски, защитаващ Въчев, съобщи, че, според него, в този случай, стари дела са обединени в едно.
По думите му Йордан Въчев е задържан, за да се попълни необходимата цифра за обвинение срещу организирана престъпна група.
Марковски сподели, още, че Въчев не познавал Митьо Очите и няма данни за срещи с него или други факти, които да ги свързват. Въчев нямал и контакт с никой от свързаните с групата общински съветници.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder