Топ вести
24.09.2018 - От последните минути: Дърво смаза автомобил във Видин (снимки)
24.09.2018 - Речната гара – археологическият ребус като част от фасадата на Видин
23.09.2018 - Чистка? Зад временната длъжност „системен администратор“ в Обреден дом, се оказа дългогодишен служител (Темите -Рестартът)
23.09.2018 - Огнян Ценков, кмет на Видин: „Ремонтът на площада върви по график, новата настилка все още се чака от Китай“ (Темите – Рестартът)
23.09.2018 - Проект Балкани: Един видинчанин в посолството ни в Белград (Темите-Рестартът)
22.09.2018 - Видин отбеляза Деня на независимостта (Темите – Рестартът )
22.09.2018 - Темите-Рестартът – (епизод 2) Независимост? Дали ?
21.09.2018 - Кампанията „Подарък с кауза” събра играчки за пациентите на детското отделение във видинската болница
21.09.2018 - Аванти: Добро качество на най-ниски цени (видео)
21.09.2018 - Криминалисти задържали двамата млади мъже за притежание на наркотици
Поради липса на лекари, Карлово остава без родилно отделение

Поради липса на лекари, Карлово остава без родилно отделение

От десетилетия оборудването не е подменяно.

Има опасност АГ отделението в Карлово да бъде закрито. Макар, че в родния град на Апостола се раждат около 350 деца годишно, Здравната каса спира финансирането.
Медиците в отделението споделят, че оборудването е толкова старо, че е достойно за музейни експонати, давайки пример с гинекологичния стол, който е на 40 години.

Последното родено бебе, в Карлово, се казва Мартин, а вероятно о ще остане и последното в историята. Най-близкото родилно е на 60 км., в Пловдив. Майката на Мартин споделя, че раждането започнало през нощта и ако е трябвало да отиде до Града под тепетата, може би е щяло да се получи усложнение.

Единственият анестезиолог в родилното отделение на Карлово е д-р Цветан Петров. Трябват поне двама, обаче, за да има АГ-отделение, а заради липсата Здравната каса спира парите.

Д-р Петров, за съжаление, е сам. Друг желаещ да работи, при тези условия, като анестезиолог няма, съобщава bTv.
Стартовата заплата за позицията, от която зависи ще има ли родилно в радиус от 60 км., е 1000-1500 лв. Условията са в пъти по-добри в чужбина. Единственият анестезиолог е на мнение, че не единствено заплащането, но и грижата за сградата, оборудването и средата, отблъскват младите.

Общината е стопанин на болницата. Според градската управа, парите на болницата са незаконно спрени, а гастролиращите лекари на по половин щат, от Казанлък, запълват необходимата бройка анестезиолози.

Според кмета и заместник кмета, зад решението стоят икономически интереси на частни пловдивски клиники. Община Карлово обжалва заповедта на Здравната каса и очаква решението на Административния съд. Именно това решение ще определи в Карлово ще се раждат ли деца, или не.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder