Защо бе допуснат мащабен събор на Седемте рилски езера?

Защо бе допуснат мащабен събор на Седемте рилски езера?

Момчета спонтанно са нагазили в едно от езерата да играят хоро, според организатора на инициативата „Нашият дом е България“.

Гневни реакции в социалните мрежи предизвика хоро в едно от Рилските езера. Снимката е правена по време на събитие, организирано от „Нашият дом е България“. В защитената територия на парка са допуснати повече от 300 човека, много, от които, пристигнали с колите си.

Директорът на парка, Красимир Андонов, сподели, че, в този сезон, туристическият поток е огромен, предаде bTv.

По негови думи, дирекцията на парка не е позволявала събор в него. Разрешение на организаторите от инициативата „Нашият дом е България“ са дали само за заснемане на филм, а допустимата бройка на посетителите била 300 души /заедно с екипа за заснемане/.

Андонов подчерта, че хорото е било в езерото „Близнака“, а не в „Бъбрека“, но така или иначе, е забранено влизането в езерата. Организаторите на събитието ще бъдат санкционирани, заяви още директорът на парка.

Организаторът на инициативата „Нашият дом е България“, арх. Пламен Мирянов, обяви, че идеята е била да се заснеме филм, както и да се покаже, зад океана, страната ни с нещо емблематично, красиво и запомнящо се.

По негови думи, техните намерения са били чисти и идеята, изобщо, не била да се вдига шум, с главна цел показност. Младежите влезли спонтанно в езерото. Това е емоционална реакция и не са зъмърсили езерото, посочва организаторът на „Нашият дом е България“.

Мирянов, също, обяви, че не само ще плати глобата, но ще изработи и табели, за своя сметка, които да показват, че е забранено влизането в езерата.
По негово мнение, младежите, играли хората на езерата не заслужават такива остри нападки и омраза. Той коментира, че хората, хвърлящи си фасовете и които изхвърляха бирите си, са много повче „чалга“ от тези деца

Това беше капката, която препълни чашата. А чашата започна да се пълни от 2007 година, когато се построи един лифт до циркуса. Той докара хиляди хора до Рилските езра – по 3000 до 4000, през почивните дни. По този начин, екологът Тома Белев коментира острите реакции.

По негова информация, децата са били вкарани в езерото, с цел да бъде заснет филм като статисти, не била спонтанна емоционална реакция.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder