Директорът на видинската полиция посети античния град Рациария

Директорът на видинската полиция посети античния град Рациария

Директорът на видинската полиция посети античния град Рациария и проведе среща с археолозите.

Продължават действията на служителите на реда срещу иманярските набези на територията на обекта.

Старши комисар Петър Коцин посети разкопките в района на Рациария и се запозна с очакванията на специалистите, от работата им, през настоящия археологически сезон, съобщиха от полицията във Видин.
Доцент д-р Иво Топалилов от Шуменския университет– заместник-ръководител на екипа и колегите му от Регионален исторически музей–Видин, оцениха положително полицейските действия срещу иманярските набези в района на античния град. През последните три години има непрекъсната комуникация между полицията и археолозите.
Действията на униформените срещу незаконните разкопки нямат кампаниен характер. Те са целенасочени и постоянни, посочи главен инспектор Деян Цолов – началник на полицейския участък в Арчар.
Десет полицаи от участъка, в селото, се грижат за сигурността на жителите от 15 села и един град. Обслужваната от тях територия включва и пределите на античния град Рациария, в землището на Арчар.
Престъпленията, свързани с посегателства, в границите на Рациария, запазват тенденция на трайно намаление през последните години.
От началото на 2018 година, в РУ-Видин са образувани три досъдебни производства за незаконни разкопки там. Шестима местни жители са били задържани в полицейския арест, като извършители на престъпните деяния. Проведени са поредица от специализирани полицейски операции и ежедневни проверки, с цел предотвратяване и пресичане на незаконни изкопни дейности.
Община Димово е осигурила охрана през светлата част на денонощието, през нощта територията на обекта е включена в обходите на автопатрулите от полицейския участък.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder