Поздрави към участниците в международната Дунавска регата

Поздрави към участниците в международната Дунавска регата

Кметът на Видин поздрави участниците в международната Дунавска регата, съобщиха от Пресцентъра на Общината.

Представители на осем държави, които се включват в ТИД 2018 – Австрия, България, Германия, Румъния, Сърбия, Унгария, Хърватска и Швейцария, акостираха на видинския бряг.
Те се настаниха в палатков лагер, до крепостта „Баба Вида”, а вчера кметът на Видин, Огнян Ценков, ги посрещна сред стените на средновековния замък. „Вие сте наши скъпи гости и аз искам да изразя уважението си към вашия ентусиазъм, любознателност и приключенски дух. Надявам се, че ще останете доволни от престоя си и ще рекламирате Видин като един от дунавските градове, които си заслужават да бъдат посетени. Сигурен съм, че всички присъстващи тук ни обединява любовта към голямата европейска река. Нека заедно се грижим за това богатство, което, от древни времена, дава препитание на милиони хора. Нека реката ни свързва в едно истинско семейство, с грижа един към друг” – съобщи той. И изрази удовлетворението си, че в разговор с него, някои от участниците са споделили впечатленията си от положителната промяна в град Видин, през последните две години. Ценков пожела на всички, включили се в 63-тия речен поход, да бъдат здрави и успешни и да продължат с нови сили и енергия пътуването си по пълноводния Дунав.

Ръководителят на ТИД 2018, Йонко Кожухаров, благодари на кмета на Община Видин и туристическо дружество „Бонония”, за перфектната организация по посрещането, тази година, както и на Лайънс клуб – Видин, за осигуряването на рибена чорба за около 100-те участници, през първата вечер от тяхното пребиваване.
Своята благодарност към видинския кмет изразиха и представителите на най-голямата група в регатата – тази от Германия, която наброява над 50 души.

По традиция домакини и гости си размениха подаръци и си направиха снимки за спомен.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder