Фискален контрол пресече контрабанден внос на 21 тона мляко на Дунав мост 2 (снимка)

Фискален контрол пресече контрабанден внос на 21 тона мляко на Дунав мост 2 (снимка)

При проверка на товарния камион, служителите на НАП установиха, че превозваната стока не съответства на съдържанието на документите, представени първоначално от водача, съобщиха от видинския офис на Приходната агенция.
Според тях, транспортното средство превозва ПВЦ гранулат, от страна на произход Холандия, а в действителност стоката е 21 тона мляко, опаковано в кутии, което попада в Списъка на стоките с висок фискален риск.
Фискалните агенти поставят пломби на камиона и сигнализират Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП. От Центъра е създадена незабавна организация за разследване на случая от компетентните органи на Гранична полиция.
Звеното за фискален контрол в НАП беше създадено през 2014 г. със задача да контролира движението на стоки с висок фискален риск на територията на България. С цел предотвратяване укриването на данъци и борба с данъчните измами се следи вноса и търговията с месо и месни продукти, плодове и зеленчуци, захар, брашно, мляко, както и всички видове горива. От началото на 2018 г. фискалните агенти на НАП са проверили на ГКПП „Дунав мост 2“ над 45 000 транспортни средства, като на близо 10 000 са поставени технически средства за контрол. В резултат на извършените контролни действия през последния месец на този контролен пункт са предотвратени още три опита за контрабанда на стоки с висок фискален риск, допълват от НАП.

Екип: Видин Вест

Снимка: НАП, офис-Видин

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder