Топ вести
16.11.2018 - Хората от Бойница към депутати от БСП: Общината ни е най-бедната в ЕС. Подкрепяме предложенията във „Визия за България“ за решаване на проблемите ни
16.11.2018 - УКРАЙНА БЕ ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЕНА НА VII ФОРУМ НА ДУНАВСКАТА СТРАТЕГИЯ НА ЕС В СОФИЯ
16.11.2018 - Валери Симеонов подаде оставка!
16.11.2018 - Посоки Северозапад: В държавата на мутрите винетката, годишният данък и застраховките са по-скъпи от колата
16.11.2018 - Спешна проверка на МВР заради разлепени плакати във Видин, уличаващи униформен
16.11.2018 - 70 годишен дядо изгоря в дома си
15.11.2018 - Заради готвените протести в неделя, полиция и Общината във Видин на съвещание
15.11.2018 - Посоки Северозапад: Защо България се тресе от протести, а Видин спи?
14.11.2018 - Полицията във Видин пресече незаконна сеч край Раковица
13.11.2018 - След обвиненията: Говори ръководството на болницата във Видин (видео)
Мониторингова агенция и GPS маршрути в борба с корупцията при шофьорските изпити

Мониторингова агенция и GPS маршрути в борба с корупцията при шофьорските изпити

Директорът на „Автомобилна администрация“ е категоричен, че в теорията, вече, корупция няма.

Създаването на специална мониторингова агенция, както и подаване на маршрути по GPS, са част от мерките на Автомобилната администрация , за справяне с корупцията при шофьорските изпити.

Според директора на „Автомобилна администрация“, Дамян Войновски, целта е да се ограничи субективния фактор в изпитите. Той е категоричен, че при теоретичната част това вече е постигнато и няма възможности за манипулация, а сега вниманието е насочено към практическия изпит.

Идеята ни е да утвърдим, предварително, маршрути с еднаква степен на трудност, които да покажат уменията на курсиста и софтуер да определя по кой път да се шофира. Така ще се избегне възможността изпитващият да определи по-лесен или по-труден маршрут”, посочва той.

Ще се работи върху методиката за оценяване на курсистите – критериите да бъдат ясни и еднозначни, съобщи bTv. Ще се създаде комисия в агенцията, която да се занимава с мониторинг на практическите изпити. Веднъж на случаен принцип и при втори случай – при жалби и сигнали, поясни Войновски.

Има възможност за обжалване на резултатите от изпита, в момента, но трудно се преценява. Това ще се промени – изпитът няма да се спира предварително.

Председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка, Йонко Иванов, съобщи, че има логика в предложенията и те, самите, са ги подали преди шест години. Той сподели, че има известни особености и до края на годината, това едва ли ще бъде възможно. По негови думи, ще се наложи промяна в програмата и увеличаване на часовете за курсистите.

Войновски коментира, че GPS системата ще генерира няколко маршрута, които ще се подават от хора, все пак, и безпокойството, че ще се попада на ремонти, е неоснователно.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder