Расте броят на инцидентите с газови бутилки, у нас

Расте броят на инцидентите с газови бутилки, у нас

Случаите на взривове на газови бутилки, у нас, се увеличават.

В „Пирогов“, клиниката по изгаряния се напълни с пострадали от инциденти с газови бутилки. От началото на август, за лечение са приети 36 души, 16 от тях са в реанимация и с опасност за живота.

В реанимацията на „Пирогов“ са настанени 16 души с 20 % изгаряния. Останалите 20 са с поражения между 5 и 15 %. Всички пациенти са с дълбоки и обширни травми по цялото тяло.

Доцент Мария Аргирова, която е началник на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия, УМБАЛСМ „Пирогов“ съобщава, че много често те протичат и с инхалационна травма, с изгаряния на горни дихателни пътища, което усложнява, допълнително, прогнозата и, съответно, хоспиталния престой при тези пациенти. Сред пострадалите има и деца. Част от инцидентите са станали с газови бутилки на автомобили. Но в повечето случаи хората са пострадали, заради неправилно боравене с газови бутилки, на открито. Експерти предупреждават, преди да запалим котлона, да проверим дали той е свързан добре с газовата бутилка, предаде news.bnt.

Мирослав Йотов – директор на Дирекция „Надзор на пазара“, ДАМТН: „Ако не е правилно захванато или правилно вързано, достатъчно надеждно, може да се получи изтичане на газ и се случват съответните инциденти„.
За какво още е необходимо да внимаваме? Бутилката не трябва да се държи на пряка слънчева светлина и през лятото не трябва да се пълни повече от 80 %. Трябва да сме сигурни, освен това, че маркучът не е захабен. Необходимо е бутилката да се оглежда от специалисти поне веднъж годишно. Хубаво е да се следи дали тя не е корозирала.

Макар зачестилите инциденти, контролните органи твърдят, че при проверките, все по-рядко установяват нарушения в търговската мрежа.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder