В село  Бели Извор  стартира тридневният фестивал „Бели нощи“

В село Бели Извор стартира тридневният фестивал „Бели нощи“

За поредна година, във врачанското село Бели Извор беше открит фолклорният фестивал „Бели нощи“, съобщиха от Община Враца.
По традиция, културната програма продължава 3 дни, като в нея организаторите са предвидили вечерни концерти.
Начало на седмото издание на фестивала даде кметът на Бели Извор Кирил Илиев, който приветства гостите и всички участници в мероприятието. Поздравителен адрес от името на кмета на Община Враца поднесе секретарят на администрацията Нина Дакева.
„Поредното издание на фестивала „Бели нощи“ е доказателство, за това че той се превърна в традиция за селото“, заяви Нина Дакева и добави, че наред с популяризирането на фолклора, смисълът на фестивала е да събере роднини, приятели и близки.
„Пожелавам Ви здраве и повече поводи за празници“, допълни още секретарят на Община Враца. След официалната част, празникът продължи с концерт на дуета Слади и Влади и соловия изпълнител Ясен Ангелиев.
Участие в тазгодишното издание на фестивала ще вземат рок група „Four Play Gang” и Ралица Ангелова от „Тоника СВ“, които ще изнесат концерт тази вечер от 20.00 ч., пред сградата на кметството. В събота, отново от 20.00 часа, е предвиден концерт на самодейците при НЧ „Бъдеще-1926“ с. Бели Извор, в който участие ще вземат и читалищни колективи от селата Паволче, Лиляче, Три Кладенци, Нефела, кв. „Кулата“ и мъжкия фолклорен квартет при НЧ „Възраждане-1923“ – гр. Бойчиновци.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder