Топ вести
ХРАМОВ ПРАЗНИК В СЕЛО САЛАШ(снимки)

ХРАМОВ ПРАЗНИК В СЕЛО САЛАШ(снимки)

Успение Богородично или Голяма Богородица е един от най-големите християнски празници.
На този ден миряни от белоградчишкото село Салаш и техни гости се събират в църковния двор, за да честват празника на местния храм „Успение на Пресвета Богородица“. Построена в далечната 1843 година, черквата не е разрушавана и е една от най-запазените в региона.
Архиерейсткият наместник на Белоградчишка духовна околия – отец Рафаил, отслужи празничен водосвет за здраве и благоденствие и освети празничния курбан, който бе раздаден на всички дошли да почетат празника. Гост на събитието бе Борис Николов- кмет на община Белоградчик.
Поздрав към участниците в празника поднесе и кметът на с. Салаш – Румяна Алексиева. Тя благодари на всички присъстващи за участието в празника и поздрави именниците. Сподели, че тази година се полага началото на една традиция като храмовия празник ще се отбелязва ежегодно.
Деца с корен от селото и подготвени от Даниела Иванова – библиотекар в местното читалище, представиха подходяща културна програма и заслужено получиха продължителни аплодирани за своите изпълнения.

Екип: Видин Вест
Снимки: Община Белоградчик

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder